Uncategorized

Een nieuw begin?

Nu ik een jaar of dertig werk, de laatste drie jaren tot medio mei 2017 als mede-eigenaar van de webshop Holland Hockey House, heb ik vanaf 15 mei even vrijaf genomen om mij te bezinnen op de toekomst. Hoe wil ik mijn leven invullen? Waar sta ik nu? Wat wil ik de komende periode? Waar word ik blij van?

Een belangrijk thema. In loondienst en ook als zelfstandige heb ik mij vaak ‘on the spot’ ontwikkeld, heb ik verschillende werkzaamheden uitgevoerd van uitzendconsulente tot vestigingsmanager, van zzp-er tot webshop eigenaar. Altijd de rode draad zichtbaar: marketing, communicatie, organisatie en projectmanagement. Een breed werkveld…. daarom leek het me goed  langzamerhand wat te ‘trechteren’ en meer de focus te gaan leggen op één aspect en dat verder uitdiepen.

Het resultaat daarvan was dat ik deze zomer de training Kernachtige Loopbaan Ont-wikkeling  geschreven door Steve Miller en gegeven door Bernadette Meijer ben gaan volgen. Een training met focus op gedrag in groepen, grip en openheid èn op bewustwording ‘waar wordt ik blij van’. Gaandeweg kwam ik tot de conclusie dat ik de verscheidenheid in werkzaamheden nodig heb om me gelukkig te voelen. En dat focussen op één onderdeel voor mij dus geen goed idee is. Projectmatig werken voor verschillende opdrachtgevers past mij heel goed. En om tot de meest fijne mix te komen is het belangrijk dat ik af en toe nieuwe dingen oppak en me daarin bekwaam. Dat geeft nieuwe energie!

Mede hierdoor ben ik gaan onderzoeken of ik geschikt ben om luisterboeken in te spreken. Dat was al enkele jaren een wens. Tot nu had ik er geen tijd voor gehad (of gemaakt) en wist ik ook niet precies hoe ik het zou moeten aanpakken. Deze zomer heb ik een en ander uitgezocht en in september heb ik een Masterclass Stemacteren bij Audiobook Factory gevolgd en heb de eerste kneepjes van het vak geleerd. Het is inderdaad leuk! En het is nog niet zo eenvoudig… Daarom ga ik nog een poosje oefenen en hopelijk bij enkele van mijn (voormalige) opdrachtgevers teksten inspreken voor bedrijfsfilms of (youtube) informatie filmpjes. Ook dat is namelijk leuk om te doen, het inleven in product, bedrijf en vooral de doelgroep waarvoor de informatie bestemd is. Hierop pas je je stemgebruik aan!

Momenteel ben ik druk doende deze nieuwe website af te maken en ben ik actief op zoek naar een of meer interessante marketing klussen. Ook doe ik mijn ‘huiswerk’ op het gebied van stemacteren. Ik heb er zin in!

Hilde Hektor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *